Deze week hadden we de eer om een bijzonder rekenboek te ontvangen van Rekenstad, een innovatieve startup die op missie is om het onderwijs te vernieuwen. Dit rekenboek, speciaal ontwikkeld voor groep 6, 7 en 8, maakt rekenen nóg leuker door verschillende steden centraal te stellen. Hiermee krijgen scholieren de kans om op een unieke manier steden beter te leren kennen, terwijl ze ook hun rekenvaardigheden ontwikkelen.

Van stad naar som

Rekenstad heeft onderzoek gedaan naar wat scholieren in het basisonderwijs echt motiveert. De conclusie? Leerlingen zijn meer betrokken wanneer de lesstof aansluit op hun eigen leefwereld. Van het historische karakter van de Koppelpoort tot de rust van Park Randenbroek – onze stad komt tot leven in uitdagende rekenopgaven.

30 parels uit Amersfoort

In totaal zijn er 30 iconische plekken uit Amersfoort verwerkt in dit rekenboek. Deze plekken, zorgvuldig uitgekozen door ons team, weerspiegelen het unieke karakter van onze stad. Fantastisch om te zien hoe Amersfoort en de andere steden een bron van inspiratie wordt voor het onderwijs!