Citymarketing Amersfoort kondigt met trots de lancering aan van een speciale pagina ter ere van de '80 Jaar Vrijheid' campagne. Deze campagne markeert het einde van de Tweede Wereldoorlog in 2025, 80 jaar geleden. Een mijlpaal die in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen op een waardige en betekenisvolle manier wordt gevierd.

De nieuwe pagina biedt een uitgebreid overzicht van de geplande activiteiten die de rijke geschiedenis en de waarde van vrijheid onder de aandacht brengen. Van culturele evenementen tot herdenkingen bij historische locaties, de pagina nodigt inwoners en bezoekers uit om samen te herdenken en te vieren. De pagina fungeert als een centraal platform waar bezoekers de agenda kunnen bekijken, praktische informatie kunnen vinden en zich kunnen aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.

Micha Bruinvels, directeur van Nationaal Monument Kamp Amersfoort, benadrukt het belang van deze herdenking: "We mogen niet vergeten wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Het verhaal van Mom Wellenstein, een voormalige gevangene en een van de grondleggers van de EU, illustreert hoe cruciaal het is om mensen te verbinden in plaats van te verdelen."

De '80 Jaar Vrijheid' campagne biedt een unieke kans om de littekens van de oorlog te verkennen en de democratie te vieren. Het programma is ontworpen om alle generaties te betrekken, met activiteiten die variëren van interactieve tentoonstellingen tot herdenkingen en educatieve evenementen.

Bezoek de website Tijd voor Amersfoort voor meer informatie over de campagne en om deel te nemen aan de vieringen. Samen maken we van vrijheid een begrip in Amersfoort!